Over

Over ons


Zeepziederij aan het IJ is een kleine, lokale, ambachtelijke zeepfabriek in Amsterdam Noord.


Wij maken handgemaakte verzorgingsproducten van hoogwaardige grondstoffen, waarbij kwaliteit en luxe onze standaarden zijn.


Daarbij staat de aandacht voor mens, dier en milieu voorop.


In 2013 zijn wij gestart met het ontwikkelen van ambachtelijke zepen. Veel aandacht hebben wij daarbij besteed aan de eigenschappen van de plantaardige oliën die wij hiervoor gebruiken.


Duurzame en biologische grondstoffen


Onze grondstoffen zijn veelal duurzaam en biologisch verbouwd, waarbij rekening wordt gehouden met het natuurlijke ecosysteem.Zo zijn onze fair-trade sheabutter, kokosolie en cacaoboter op een traditionele, organische manier verbouwd en verwerkt door kleine coöperaties.Hiermee ondersteunen we de lokale bevolking, waaronder veel vrouwen, in Ghana.

Deze producten zijn dan ook gecertificeerd door The Soil Association die toeziet op de productie van deze grondstoffen.

De palmolie die wij gebruiken is biologische en duurzaam verbouwd in West Afrika en RSPO-gecertificeerd.Dichter bij huis besteden wij aandacht aan de natuur. Onze honing verkrijgen wij uit onze bijenkast gehuurd bij Stichting Beelease, een non-profit organisatie die streeft naar herstel van de bijenpopulatie in ons land.Daarnaast hebben wij genoeg zonnepanelen op onze zeepfabriek geplaatst om deze van duurzame, groene stroom te voorzien.Niet alle ingrediënten voor luxe verzorgingsartikelen zijn beschikbaar in de natuur.Voor ingrediënten die niet beschikbaar zijn in de natuur gebruiken wij veilige synthetische alternatieven.Alle natuurlijke en synthetische ingrediënten van onze verzorgingsproducten worden onderzocht en goedgekeurd door een onafhankelijk adviesbureau.